Yhdistyksen viralliset säännöt laadittu perustamiskokouksessa 27.10.2018
§1
Yhdistyksen nimi on Rocking Alternative Dare ry (lyhenteenä käytössä R.A.D.) ja sen kotipaikka on Jyväskylä.
§2
Yhdistyksen tarkoituksena on koota yhteen suomen Alternative kulttuuria ja sen edustajia, nostaa suomen alternative kulttuurin arvostusta ja yhteisöllisyyttä, sekä auttaa jäseniensä kehitystä ammattimaisempaan suuntaan.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:
Yhdistys voi myös
§ 3
Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä suomalainen tai Suomessa asuva henkilö tai yritys, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt, tähtää ammattimaiseen toimintaan alternative kulttuurin parissa ja toimii hyvätapaisesti yhdistyksen arvojen mukaisesti. Varsinaisen jäsenen hyväksymisestä päättää yhdistyksen hallitus. Vain yhdistyksen varsinainen jäsen voidaan valita hallitukseen tai muihin luottamustehtäviin. Jäsenyyksiä tulee olemaan eri tasoisia. Kaikilla varsinaisilla jäsenillä on oikeus osallistua yhdistyksen järjestämiin kokouksiin ja tilaisuuksiin, ottaa osaa päätöksentekoon, sekä päästä osalliseksi yhdistyksen tarjoamista jäsentasonsa mukaisista palveluista ja eduista.
Jäseniltä jäsenyystason mukaan perittävän liittymismaksun suuruuden ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää yhdistyksen syyskokous, erikseen kullekin jäsenryhmälle.
Hallitus pitää yhdistyksen jäsenistä jäsenluetteloa. Hallituksella on oikeus myös kutsua yhdistykseen jäseniä ja nimittää ansioituneita henkilöitä yhdistyksen kunniajäseniksi, sekä jakaa kunniamerkkejä tai muita vastaavia henkilötunnustuksia.
§ 4
Jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle, tai suullisesti yhdistyksen kokouksen pöytäkirjaan.
Yhdistyksen jäsen on velvoitettu ilmoittamaan yhdistyksen hallitukselle jäsenrekisterissä hänestä pidettävien tietojen muutoksista.
§5
Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.
§6
Hallitus edustaa yhdistystä, hallitsee sen omaisuutta, sekä vastaa sen taloudesta ja toiminnasta. Hallitus valitsee tarpeelliset toimihenkilöt ja määrää heidän palkkansa ja palkkionsa. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, sekä 2-6 muuta varsinaista jäsentä.Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.
Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä valitsee keskuudestaan tai hallituksen ulkopuolelta sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Kaikilla yhdistyksen jäsenillä on puhe- ja läsnäolo-oikeus hallituksen kokouksissa. Hallitus voi myöntää
puhe- ja läsnäolo-oikeuden myös yhdistyksen ulkopuolisille. Yhdistyksen kokous voi vapauttaa hallituksen jäsenen kesken toimikauden perustelluista syistä, sekä valita uuden jäsenen toimikauden loppuun.
Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
§7
Hallituksen tehtävänä on:
§8
Yhdistyksen päättävänä elimenä on yhdistyksen kokous. Yhdistyksellä on kaksi (2) sääntömääräistä yhdistyksen kokousta: yhdistyksen kevätkokous pidetään maaliskuun loppuun mennessä ja syyskokous marraskuun loppuun mennessä hallituksen määräämänä päivänä. Sääntömääräisten yhdistyksen kokousten kutsu on lähetettävä jokaiselle jäsenelle vähintään neljätoista (14) päivää ennen kokouspäivää. Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta, tai kun vähintään kaksikymmentä tai yksi kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii.
Kutsut yhdistyksen kokouksiin laatii hallitus. Kutsut julkaistaan jäsenille postitetuilla kirjeillä, yhdistyksen kotipaikkakunnalla ilmestyvässä sanomalehdessä tai sähköpostitse. Syys- ja kevätkokous on kutsuttava vähintään neljätoista (14) päivää ennen kokousta ja muut kokoukset vähintään seitsemän (7) päivää ennen kokousta. Kokouskutsussa on mainittava tärkeimmät kokouksessa esiin tulevat asiat.
§9
Yhdistyksen kokouksessa on jokaisella kokoukseen osallistuvalla yhdistyksen varsinaisella jäsenellä yksi (1) ääni. Vaalit toimitetaan suljetulla lippuäänestyksellä, jos yksikin läsnä oleva jäsen sitä vaatii. Äänten jakautuessa tasan tulee päätökseksi se mielipide, johon puheenjohtaja on ryhtynyt, paitsi vaaleissa ja suljetussa lippuäänestyksessä, joissa ratkaisee arpa.
§10
Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kevät- tai syyskokoukseen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle viimeistään kuukausi ennen kokousta.
§11
Oikeus yhdistyksen nimen kirjoittamiseen on hallituksen puheenjohtajalla, varapuheenjohtajalla ja sihteerillä. Hallitus voi valtuuttaa toimihenkilön kirjoittamaan yhdistyksen nimen yksin.
§12
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.
Päättyneen vuoden tilit ja yhdistyksen toimintaa koskevat muut asiakirjat on jätettävä syyskokouksen valitsemille toiminnantarkastajille tammikuun kuluessa. Toiminnantarkastajien on suoritettava tilien tarkastus ja annettava niistä hallitukselle yhdistyksen kevätkokousta varten laadittu kirjallinen lausunto viimeistään kaksi viikkoa ennen sääntömääräistä yhdistyksen kevätkokousta.
§13
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja, sekä hankkia ja omistaa kiinteistöjä ja harjoittaa monistus- ja julkaisutoimintaa. Yhdistyksellä on oikeus jakaa palkintoja, stipendejä tai apurahoja yhdistyksen jäsenille ja muille yhdistystä tukeneille henkilöille tai tahoille, mikäli tähän tarkoitukseen on saatu varoja käytettäväksi.
§14
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
§15
Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.
§16
Niissä kohden, joista näissä säännöissä ei ole määräystä, noudatetaan yhdistyslakia.